PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

GASTROALATURKA ‘DA PAPILLON LEZZETLERİ

GASTROALATURKA ‘DA PAPİLLON LEZZETLERİ

İstanbul’dan başlayarak Anadolu’nun önemli lezzet duraklarında gastronomi bilincini oluşturmak, gastronomi profesyonellerini ve tutkunlarını bir araya getirmek ve ülkemizin gastronomik zenginliklerini tanıtmak için düzenlenen GastroAlaturka organizasyonunun Antalya Lara Düden Park alanında yapılan “Chef’s Table” etkinliğine sponsor olduk!

Bu etkinlikte içinde üniversitelerin gastronomi bölüm başkanları, yerli ve yabancı gazeteciler, turizm profesyonelleri, gurmeler ve gastronomi bloggerlarının olduğu seçkin misafir grubuna Papillon Belvil Hotel Executive Sous Chef‘i Fırat Doğan, kendisinin de “Le Grand Diplome” ile birincilikle mezun olduğu ünlü Fransız aşçılık okulu Le Cordon Bleu‘nün Eğitmen Şef’i Arnoud Declercq ile birlikte Antalya yöresine ait özel ürünlerle hazırlanan ve damaklarda unutulmaz tatlar bırakan bir menü servis etti.

Sunumunu İstanbul’daki Le Cordon Bleu Aşçılık Okulu’nun bünyesinde faaliyet gösterdiği Özyeğin Üniversitesi‘nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı’nın yaptığı menüde GastroAlaturka’nın konseptine uygun olarak yerel Antalya yemeklerinden esinlenmiş tabaklar Bonna Porselen’in ve Yazgan Şarapçılık’ın katkılarıyla misafirlere sunuldu.

CHEF’S TABLE MENÜSÜ

Yazgan Magenta Blush ile açılış yapılan menüde “Doğudan Batıya Akdeniz Seyahati” isimli giriş kısmında soğuk başlangıç olarak ilk sunulan “Modern Yorumu İle Antalya Piyazı” oldu. Dairesel formlarla şekillendirilmiş Bonna Porselen tabaklarında sunumu yapılan bu özel piyaz tadım yapan katılımcılardan tam not aldı. Sıcak başlangıçlar yenebilir çiçekler ve mikro filizlerle sunulan “Kuzu Etli ve Cevizli İçli Köfte” ve Antalya’nın yörük kültürünün esintilerini taşıyan oğlak ciğeri içeren mini börek tabaklarıydı. Salata olarak da Antalya’nın ünlü turunçgillerini ve kuzu kulağı, bahçe yeşillikleri, keçi peyniri ve kızarmış yufka parçacıkları içeren turunçlu yeşil salata sunuldu.

Bahar Müjdecisi” isimli ikinci kısımda ise Antalya dağlarının özel mantarları farklı şekilde pişirilmiş oğlak etlerine eşlik ediyordu. “Yaban Mantarları ile Doldurulmuş Oğlak Kol Sarma” yanında yine oğlak eti ile hazırlanmış Antalya keşkeği, kuzu göbeği mantarı ve jü sos ile sunuldu. Bu bölümdeki yemeklere Yazgan Vodina Cabernet Sauvignon & Syrah & Merlot eşlik etti.

Topraktan ve Dağdan” isimli son kısımda ise Korkuteli yanık dondurması eşliğinde, tahin soslu fırınlanmış bal kabağı tatlı olarak sunuldu. Yemek sunumu, tatlıların ardından gelen türk kahveleriyle birlikte katılımcıların ve medya mensuplarının sorduğu soruların ardından sona erdi.

PAPİLLON HOTELS GASTRONOMİ VİZYONU

Papillon Hotels olarak 25 yıldır her yaştan ve milletten misafirlerimize onların değişen ihtiyaçları ve mükemmel lezzet arayışları doğrultusunda  lezzetli, sağlıklı ve güvenli yiyecekler hazırlamak için çalışıyoruz. Otellerimizde ve gastronomi ile ilgili sosyal ve kültürel etkinliklerde Türk ve dünya mutfaklarının doğru yansıtılması ve etkileşimlerinin doğru sağlanması için bu konuya en üst düzeyde hassasiyet sağlayıp destek vermekteyiz. Gastronomi alanında sürekli gelişerek bu alandaki en iyi ve en zengin mutfağa sahip otel grubu olma vizyonumuz ve bu alandaki başarımızla siz misafirlerimizin memnuniyetini arttırma hedefimiz ile nice 25. yıllarda Papillon Otellerindeki gastronomi şölenlerine sizi bekliyoruz!

FIRAT DOĞAN KİMDİR

Papillon Belvil Sous Executive Chef’i Fırat Doğan 2000 yılında mesleğe  adım atmış ve o yıldan beri Papillon Hotels’in tüm tesislerinin mutfaklarında farklı bölüm ve  pozisyonlarda görev almıştır. Lisans düzeyinde Kamu Yönetimi, Yüksek Lisans düzeyinde  MBA (İşletme Yönetimi) eğitimi almıştır. Ayrıca Dünyanın en önemli mutfak sanatları okulu olan ‘’Le Cordon Bleu’’ mutfak sanatları enstitüsünden, şefler arasında en prestijli diploma olan ‘’Grand Diplome’’ programını birincilikle bitirerek mezun olmuştur. Papillon Belvil Hotel’de Executive Sous Chef olarak çalışmakta olan Fırat Doğan iyi derece İngilizce ve Rusça konuşmaktadır. Mesleki Portföyünde; Çin, İtalyan, Meksika, Fransız, Rus, Türk ve Akdeniz mutfağı bulunmaktadır. Ayrıca dünyanın en köklü gastronomi derneği olan Chaine des Rotisseurs‘de “chef rotisseur” olarak üyedir.

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ?
  • Chef’s Table etkinliğinde hizmet veren şefimiz Fırat Doğan ve yardımcı ekibinin çoğu üyesi 2000 yılından beri Papillon otellerimizde hizmet vermektedir.
  • Le Cordon Bleu, 1895 yılında kurulmuştur ve bugün dünyanın 20 ülkesinde 35’ten fazla aşçılık okuluyla bu alanda lider kurumlardan birisidir. “Grand Diplome” ancak farklı alanlardaki 6 kademe eğitimi başarıyla tamamlayabilen aşçılara verilmektedir.
  • 2009 yılında vizyona giren “Julie&Julia” isimli filmde Meryl Streep’in canlandırdığı ünlü Amerikalı yemek kitabı yazarı Julia Child 1950’lerde Paris’te bulunduğu sürede Le Cordon Bleu’de eğitim almıştır.

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.