PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

GAMZE BIRAN İLE ÇEVRE DOSTU BİR GELECEK ÜZERİNE

Dünyaca ünlü pek çok marka içinden geçtiğimiz süreçte daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir geleceğe doğru adım atmaya çalışırken farkındalık yaratmak için sosyal medyada takip edilen isimlerin üzerine de büyük bir rol düşüyor.

Yıllardır yarattığı kaliteli içeriklerle severek takip edilen influencer Gamze Biran son dönemde çevre dostu paylaşımları ile takipçilerine ilham veriyor. Biz de yarattığı bu önemli farkındalık hakkında kendisi ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik…

 

 

-Yıllardır devam eden moda bloggerlığı serüveninde sürdürülebilirlik üzerine eğilmene sebep olan, bu benim dönüm noktam oldu ve farkındalığımı arttırdı dediğin bir olay var mı?

– Ne zaman ki elimi dolabıma attığımda bir gün giyerim diye beklettiğim kıyafetler ve bir gün kullanırım diye aldığım kozmetikler beni artık yormaya başladı.

O noktada artık dedim ki bunların hepsine gerçekten ihtiyacım var mı? Ve daha sade, daha minimal ve en önemlisi dünya için daha sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğunu gördüm.

 

 

 

 

 

 


-Dünyada pek çok sektör son dönemde sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm üzerine çalışmalar yapıyor. Moda sektöründen bir isim olarak sen içeriklerini bu yönde şekillendirmeye karar verdikten sonra hayatında neler değişti?

 

– Önce hayatımı bu yönde devam ettirmek istediğime karar verdim sonrasında da içeriklerimi o yöne çevirdim. İlk başta tepkilerden biraz korktum çünkü beni takip etme sebepleri bu değildi ama sonra o kadar olumlu tepkiler gelmeye başladı ki ben de artık paylaşımlarımın büyük çoğunluğunu sürdürülebilir yaşam üzerine yapmaya başladım.

 

 

 

 

 

 

-Kişilerin günlük hayatlarında yapacakları ufak değişimler, sürdürülebilir bir gelecek için önemli. Günlük rutinde neler yapılabilir? Sen neler yapıyorsun?

 

 

– En başından beri bunu savunuyorum, gerçekten küçük bir adım dediğimiz şeyler bile dünyada büyük değişiklikler yaratabiliyor. Bugün bir pet şişe almadığınızı düşünün ve bunu dünyadaki milyonlarca insanın yaptığını düşünün işte o zaman büyük farklar yaratıyoruz. Ben her gün evden çıkarken mutlaka yanıma bez çantamı alıyorum, içine kahve termosumu ve su şişemi koyuyorum. Böylelikle gün içerisinde naylon poşet, kahve bardağı ve pet şişe kullanmamayı kolayca garantiliyorum.

 

 

 

 

-Seyahat etmeyi çok sevdiğini biliyoruz. Peki seyehat sırasında daha çevre dostu olmak üzerine ne gibi adımlar atılabilir?

 

– Pandemi dolayısıyla uçak yolculuklarımızı mecburen de olsa azaltmamız aslında karbon ayakizimizi büyük miktarda azalttı. Araba yolculuklarında yanınıza atıştırmalıklarınızı, meyvelerinizi alırsanız yolda durduğunuz yerde paketli gıda almamış olursunuz. Molalarda plastik çatal bıçak kullanmamak için yanınızda kendi çatal bıçağınızı bulundurursanız atıksız ve hijyenik bir seçim yapmış olursunuz. Otellerdeki tek kullanımlık şampuan, duş jeli vs evden kendi ürünlerinizi getirebilirsiniz vs gibi liste uzayıp gidiyor.

 

 

 

 

 

 

– Türkiye’de seyahat etmeyi en çok sevdiğin yerler neresi?

– İzmir’den Antalya’ya uzanan sahil şeridi… Düşüncesi bile yaz gelse dedirtti.

– Çevre dostu paylaşımlarınla kısa zamanda büyük farkındalık yarattın. Yakın zamanda bu konuyla ilgili yeni projelerin veya kendine koyduğun yeni hedeflerin var mı?

– Bu konuda daha çok paylaşım yapıp daha çok insanı bilinçlendirmek istiyorum. Her gün sürdürülebilir yaşam için adım atan insanlardan mesajlar alıyorum, ne kadar çok insan etkilenirse, elini taşın altına koyarsa daha güzel bir gelecek mümkün.

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.