PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

DİYETİSYEN FERİN BATMAN’DAN DETOKS TARİFLERİ

DİYETİSYEN FERİN BATMAN’DAN DETOKS TARİFLERİ

Zaman içerisinde hem yediğimiz besinlerden, hem de çevresel etmenlerden dolayı vücudumuzda toksinler artar. Bu durum vücutta oksidatif stres dediğimiz bir takım metabolik sonuçlara neden olur.

Metropol yaşantısı, yanlış beslenme alışkanlıkları, katkı maddelerinden zengin beslenme, stres ve kötü doğa koşulları da eklendiğinde; vücuttan atamadığımız ve sürekli maruz kaldığımız toksinler zamanla; karaciğer ve böbrekler başta olmak üzere sağlığımızı olumsuz etkiler.

Beraberinde de;  obezite, bağışıklık sisteminin zayıflaması, halsizlik, cildin dejenerasyonu, sindirim sistemi sorunları, kronik baş ağrısı, sıkıntılı ruh hali, uyku problemleri ve uzun dönemde kanser gibi daha ciddi sağlık problemlerine neden olabilir.

 

Toksinler Nereden Gelir?

Fazla miktarda fastfood tüketmek, kızartma, füme tarzı yiyecekler, rafine yiyecekler, şeker, gıda katkı maddeleri,  aşırı tatlandırıcı kullanımı, alkol, sigara, gazlı içecek tüketimi, yüksek miktarlarda hayvansal besin tüketimi, hareketsiz bir yaşam, stres, çalışma koşulları, hava kirliliği, metropol yaşantısı gibi.

 

Ancak Detoks Demek Zayıflamak Değildir

Sağlıklı zayıflamayı ancak; yaşamın tümüne yayılmış sağlıklı bir yeme düzeni sağlar. İçten dışa güzellik için ve dirençli yağ dokusu ile vedalaşmak için öncelikle toksinlerden arındırma programlarına ihtiyaç vardır.  Bu toksinleri temizlemenin yolu; antioksidan almaktır. İşte kısacası vücudu toksinlerden arındırma işlemine detoks diyoruz.

 

 

Detoks kabak çorba  ( Tarif 3 kişiliktir)

Malzemeler:

2 adet kabak

2 küçük boy soğan

2 orta boy domates

2 yemek kaşığı bulgur

Yarım demet nane

Yarım demet maydanoz

bir tatlı kaşığı zeytinyağı,

iki diş sarımsak, pul biber, karabiber, az miktarda tuz

Yapılışı: Tüm malzemeler limon suyu ile beraber kaynatılıp blender’da karıştırılabilir veya taneli içilebilir.

 

 

Kinoa Salatası ( Tarif 3 kişiliktir)

Malzemeler:

1 su bardağı kinoa , 1 avokado (kabugu soyulmus, 1 cm’lik kuplere dogranmis)

20 tane cherry domates (ikiye kesilmis) , 1/4 demet maydanoz (ince dogranmis)

1 limonun suyu , 1 yemek kasigi zeytinyağı

Tuz, taze cekilmis karabiber

 

Yapılışı:

Kinoayi iyice yikayin ve suyunu suzun.

Su ekleyip, kaynayinca altini biraz kisin ve uzerini kapatip suyunu cekene kadar pisirin. Dogradiginiz avokadoyu limon suyu ile fazla ezmeden karistirin.

Kinoa pisince catal ile kabartarak karistirin. Soguyunca domatesleri, maydanozu, zeytin yagini ve limon suyu ile birlikte avokadoyu ekleyin. Tuz ve taze cekilmis karabiber ekleyin ve karistirin.

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.