PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

IRONMAN 70.3 TÜRKIYE BAŞLIYOR!

IRONMAN 70.3 TÜRKIYE BAŞLIYOR!

 

IRONMAN 70.3 takviminin en prestijli yarışlarından olan Türkiye yarışı bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi Antalya Belek’te yapılıyor. Yarışmacılar bu yıl da 1.2 mil (1.9 km) yüzme, 56 mil (90 km) bisiklet ve 13.1 mil (21 km) koşudan oluşan toplam 70.3 mil uzunluğundaki parkurda dayanıklılıklarını sınayacaklar.

2015 yılından beri ülkemizde yapılmakta olan IRONMAN 70.3 yarışı 140.6 millik IRONMAN yarışının yarı uzunluğunda olması sebebiyle Yarı-Ironman olarak da adlandırılıyor. IRONMAN 70.3, bu özelliği ile dünya çapında amatörlerin de katılıp kendilerini gösterme fırsatı bulduğu bir yarış.

 

 

 

 

IRONMAN 70.3’e Papillon Hotels’de Hazırlanın

Antalya’nın en güzel kumlu sahillerine ev sahipliği yapan ve Turkish Riviera olarak bilinen Belek, yeşil çam ağaçlarıyla süslü doğası, yıl boyu ılıman iklimi ve eşsiz 5 yıldızlı konaklama imkanlarıyla ünlü. 31 Ekim’de Belek’te gerçekleşecek bu yarış, 2022 IRONMAN 70.3 Dünya Şampiyonası’na katılmak isteyenler için eleme slotları sunuyor.

 

 

 

 

Antalya’da yeşille maviliğin buluştuğu bu muhteşem doğada yapılacak IROMAN 70.3’ü eşsiz spor ve eğlence kombinasyonu ile deneyimlemeniz için sizi de etkinlik alanına yakınlığı, hazırlık antremanları için uygun alanları ve dinlenip yenilenebileceğiniz Reborn SPA ayrıcalıkları ile Papillon Hotels’e bekliyoruz!

 

Papillon Hotels’de Sporcular İçin Hangi İmkanlar Bulunuyor?

Geçmişte pek çok spor kulübünü ağırlamış ve dünya okçuluk şampiyonası gibi prestijli turnuvalara ev sahipliği yapmış olan Papillon Hotels ve Papillon Sports Center bünyesinde sporcular için pek çok etkinlik imkânı bulunmaktadır.

Bunlar arasında FIFA standartlarına uygun futbol sahaları, 550m2 büyüklüğünde ısıtmalı yüzme havuzu, 500m uzunluğunda yürüyüş ve egzersiz parkuru, yepyeni ekipmanlarıyla fitness salonu, bol oksijenli çam ormanları içinde açık aktivite alanları, profesyonel ekipmanlı bir boks stüdyosu ve çok daha fazlası bulunuyor. Ayrıca antrenmanlarınızdan sonra Reborn SPA’da dinlenmek ve yenilenmek için Cryo Cabin gibi pek çok imkân hizmetinizde!

Papillon Hotels bünyesinde hem amatör hem de profesyonel sporculara yönelik olarak bulabileceğiniz imkanların detayları için Papillon Hotels Sports & Performace Concept sayfamızı ziyaret edin!

 

IRONMAN’in Tarihçesi

Ülkemizde 2015 yılından beri düzenleniyor olsa da IRONMAN yarışlarının temeli 1978 yılına kadar uzanıyor. Orijinal Ironman fikrinin, 1977 yılında Hawaii’deki Bayrak Yarışı ödül töreni sırasında, katılımcılar arasında koşucuların mı yoksa yüzücülerin mi daha fit sporcular olduğu konusundaki bir tartışmadan ortaya çıktığı söylenir. Bu tartışmaya ilişkin ABD Deniz Kuvvetleri’nden John Collins’in Sports Illustrated dergisindeki yakın tarihli bir makalede, Belçikalı bisikletçi Eddy Merckx’in şimdiye kadar ölçülen en yüksek “oksijen alımına” sahip olduğunu söylemesiyle en fit sporcu tartışmasına bisikletçiler de dahil olur.

Collins bu tartışmanın Hawaii adasında hali hazırda yapılan üç uzun mesafe yarışmasını: Waikiki Açık Deniz Yüzme Yarışı (2,4 mil / 3,9 km), Oahu Bisiklet Yarışı (115 mil / 185 km) ve Honolulu Maratonu’nu (26.2 mil / 42.1 km) birleştiren yeni bir yarış yoluyla çözülmesi gerektiğini önerir. Bu 3 yarışı birleştirirken tam birinin bittiği yerde diğerinin başlayacağı şekilde ayarlayabilmek için Collins bisiklet parkurundan 3 mil kısaltır. Bu sayede yüzme etabının bittiği yerde adanın etrafında dönülen 112 millik bisiklet turu başlayacak ve geleneksel Honolulu Maratonu’nun başlangıç noktası olan Aloha Kulesi’ne varılacaktır.

Hızlı bir organizasyon ile sadece 15 katılımcının katıldığı bir yarış düzenlenir. Katılımcılara kurallar ve parkurlar için yarıştan önce verilen kağıtların son sayfasında IRONMAN yarışlarının bugün artık resmi sloganı haline gelmiş olan şu cümle yazmaktadır:

“2,4 mil yüzün! 112 mil bisiklet sürün! 26,2 mil koşun! Hayatınızın geri kalanında bununla övünün”

Etkinliğin bugün dünya çapında ünlenen adı da Collins’in “…kim ilk bitirirse ona Demir Adam (Iron Man) diyeceğiz” sözüyle hayata geçmiştir.

Bir yıl sonra 1979’da yarışa 50’ye yakın sporcu başvurmasına rağmen yarış kötü hava koşulları nedeniyle ertelenince yarışa sadece 15 yarışmacı başlar. IRONMAN yarışlarının üne kavuşması ise aynı yıl Tom Warren’ın kazandığı bu yarışı izleyen Sports Illustrated’dan Barry McDermott ve fotoğrafçı Peter Read Miller sayesinde olur. Dönemin en prestijli spor dergisi olan Sports Illustrated’da yayınlanan ve IRONMAN yarışlarını konu alan 10 sayfalık yazı ertesi yıl katılımcı sayısında bir patlamaya yol açar.

 

 

 

Hawaii’de ilk yapıldığı günden bugüne değişmeden aynı format ile sürdürülen IRONMAN yarışları Yarı-IRONMAN olarak bilinen kardeş yarışı IRONMAN 70.3 ile beraber bugün dünya çapınca pek çok farklı ülkede düzenlenmektedir.

 

Nasıl Katılabilirim?

Yarışmaya https://www.ironman.com/im703-turkey-register adresinden kaydolarak katılabilirsiniz. IRONMAN 70.3 geleneksel IRONMAN’in yarısı uzunluğunda olduğundan amatör ölçekte sporcuların da dünya çapında ilgi duyduğu bir yarışmadır. Sizler de dilerseniz kendiniz dilerseniz takım olarak bu yarışa katılabilirsiniz.

 

Takımlar Nasıl Oluşuyor?

Takımlar en az 2 en çok 3 üyeden oluşabiliyor. Bayrak sporcularının her disiplini (yüzme, bisiklet ve koşma) atlamadan başarıyla tamamlaması gerekiyor. Bayrak yarışları için 3 kategori bulunuyor: Kadın, Erkek ve Karışık kategori. Hemen hemen her IRONMAN 70.3 yarışında bulunan bayrak yarışı için kendinizi takım kaptanı olarak kaydettikten sonra 1 veya 2 diğer takım oyuncusunu da üye olarak kaydedebilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.