PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

BELEK VILLA TATILI PAPILLON AYSCHA’DA YAŞANIR!

Select Villa Suite’lerde İdeal Villa Tatili

Antik çağda seçkinlere özel bir keyif olan villa tatili günümüzde herkes için çok ulaşılabilir koşullarla sunuluyor. Belek villa tatili arayanlar için hazırladığımız yazımızda antik çağlardan bugüne villa kavramını ve Papillon Ayscha’nın Select Villa Suite’lerinde  yaşayabileceğiniz modern, 5 yıldızlı villa keyfini anlattık.

Bugün Papillon Ayscha’nın modern Select Villa Suite’lerinde antik çağların lüksünü modern konfor ile yaşama şansına sahipsiniz. Çam ağaçları arasında en güzel Belek villa tatili için Select Villa Suiteler size özel ve mahrem bir seçenek sunuyor. Tertemiz ve ferah havuzların ortasındaki Select Villa Pool Bar ise gün boyu soğuk içecekler ve atıştırmalıklar ile havuz keyfinizi tamamlıyor.

Papillon Ayscha’nın uzman personeli de size antik çağların gösterişli villalarındaki hizmeti sunuyor. Sizi girişte karşılayan ekibimiz villanızda express check-in sağlıyor, kahvaltınızı dilerseniz odanıza getiriyor ve 24 saat ücretsiz oda servisi ve turndown servis sunuyor.

Pek çok farklı hizetin yanı sıra tüm A’la carte restoranlarda sınırsız ve öncelikli rezervasyon ile tesis içindeki harcamalarınızda indirim imkanları da Papillon Ayscha’daki bir villa tatilinin pek çok avantajından sadece birkaçı.

Sizler de ideal Belek villa tatili arıyorsanız, antik çağların villaları gibi hemen odanızın önünde bir havuz, odanıza servis hizmeti ve pek çok ayrıcalık için şimdi rezervasyon yapın! Papillon Ayscha’daki 56 Select Villa Suite’lerimizden biri mutlaka sizin için hazır!

 

Antik Çağdan Bugüne Villa’lar

Villa, tarihi olarak Roma İmparatorluğu seçkinlerin özellikle yaz aylarında yerleştikleri kır evlerine verilen isimdir. Toprağı işlemek Antik Roma’da en onurlu kazanç olarak görüldüğünden şehrin seçkinlerinin kırsalda bir çiftliği olması önemli bir statü göstergesiydi.[1]

Köpek Takımyıldızı’nın en parlağı olan Sirius’un şafakta görünmesiyle Antik Roma’da “Dies caniculare (Köpek günleri)” başlardı. Temmuz-Ağustos aylarına denk gelen bu dönem Antik Roma’da halk için Siesta(Hora Sexta), seçkinler için villalara seyahat demekti.

Yüzyıllar içinde imparatorluğun genişlemesi ile Roma’lılar ihtiyaçlarını Mısır’dan Karadeniz’e kadar farklı coğrafyalardan getirilen tarım ürünleri ile karşılamaya başlamıştır. Geçmişteki önemini yitiren tarım ile birlikte önceleri sadece çiftlik çalışanlarının bulunduğu Villa Rustica ve çiftlik sahibinin kaldığı Villa Urbana’dan oluşan villalar, zamanla gösterişli mozaikler ve havuzlarla süslenmiş yazlıklar haline gelmiştir.[2]

 

Villa: Doğayı İçeriye Davet Eden Yapı

Antik çağda zamanla çiftlik evinden gösterişli yaz evlerine dönüşen villalarda seçkinlerin rahatı için pek çok lüks bulunmaktaydı. Villalar içinde yiyecekleri korumak için serin yer altı mahzenleri ve bu mahzenlerdeki havayı villa içerisinde dolaştıran havalandırma sistemleri vardı. En seçkinler için Alp dağlarının tepelerinde yaz ortasına kadar kalan karlar vagonlar ile villa mahzenlerine taşınır, kar ve bal ile hazırlanan soğuk tatlılar onlara sunulurdu.

Modern literatürde Otium Villa [3] olarak tanımlanan, güzel manzarayı geniş avlular ve bahçelerle içeriye davet eder nitelikte yapılar bu mimarinin en bilinen örneklerini oluşturmuştur. Bu dönemde villa tasarımlarında açık avlular, çeşmeler, balık havuzları, bahçeler, kütüphaneler, mozaik zeminler, freskli duvarlar, zeminden ısıtma, kuleler ve yapay grottolar gibi gösterişli mimari öğeler kullanılmıştır.[1]

Genelde temiz hava sunan teraslanmış tepelere kurulan, açık mimarili bu ferah yapılar kalabalık şehrin tam aksi bir yaşam tarzını simgelemektedir. Vitruvius’un “De Architectura” isimli eserinde de ifade ettiği gibi “Villa, şehirli bir yapının tam tersidir. Şehirde, yapılar her şeyiyle şehri dışarıda bırakmaya çalışır oysa ki villa tam aksine doğanın güzelliğini içeriye davet etmek üzerine kurulmuştur.”

 

Belek Villa Tatili : 5 Yıldızlı Otel Konforunda

Bugün soğuk bir tatlı için Alp’lerin zirvelerinden kar getirtmenize veya kendinizi kiralık bir villanın dertleriyle yormanıza gerek yok. Antik çağ villalarının temiz havasını ve doğayı içeriye davet eden mimarisini Belek’te 5 yıldızlı otel konforunda yaşama şansınız var.

Select Villa Suite’lerde kahvaltınızı odanızda yapıp tertemiz bir havuza iki adımda ulaşabilir, çıkınca yanı başınızdaki Select Villa Pool Bar’da içeceğinizi yudumlayabilirsiniz.

Karnınız acıktığında dilerseniz ana restoranda sizin için ayrılan özel masanıza geçebilir veya tüm A’la Carte restoranlarımızda sınırsız rezervasyon yapabilirsiniz. Böylece her akşam Uzak Doğu’dan Meksika’ya, İtalya’dan Türkiye’ye dünyanın farklı mutfaklarından lezzetleri usta aşçılarımızın elinden tadabilirsiniz.

Belek villa tatili için Papillon Ayscha’nın Select Villa Suite’leri aileniz ve sevdikleriniz için ideal koşulları sunuyor. Tüm bunları sevdiklerinizle birlikte özel bir ortamda, şehrin kalabalığı ve gürültüsünden uzak, tam da antik çağlardaki gibi keyifle yaşamak için hemen satış ofisimizi arayın!

 

 

 

Bunları Biliyor Muydunuz?

  • Dies Caniculare (Köpek Günleri): Bu kavramın Latince aslı Büyük Köpek (Canis Major) takımyıldızındaki Sirius’un güneşle birlikte doğmasına dayanır. İngilizce’de Dog Days, Almanca’da Hundstage olarak yerleşik bu tabir, yazın en sıcak olduğu, insanlardaki çalışma enerjisinin azaldığı, ticaretin ve genel hayatın yavaşladığı dönemleri tanımlamak için kullanılır.
  • Otium: Çalışmanın tam tersi, boş vakit geçirme olarak tanımlanabilecek “otium” kavramı Antik Roma’da özellikle şehir hayatının katı görevleri (negotium)’un tersi olan boş zaman veya bu görevlerden emekli olma anlamında kullanılmıştır. Literatürde bu kavrama ilk olarak Antik Roma şiirinin babası olarak görülen Quintus Ennius’un Iphigenia şiirinde rastlanır: “Boş zamanını(otium) nasıl kullanacağını bilmeyenin, boş zamanında çalıştığından fazla işi olur.” [3]
  • Siesta (Hora Sexta/6. Saat): Bugün İspanya ve eski İspanyol sömürgesi bazı ülkelerde uygulanmaya devam eden Siesta’nın kökeni Antik Roma’ya dayanmaktadır. Roma’da saatler şafaktan itibaren saatler sayıldığı için şafaktan sonra 6. saate denk gelen öğle vakti Hora Sexta olarak adlandırılmıştır. Bu saatler Roma’da özellikle Dies caniculare döneminde dinlenme ve “otium” için ayrılmıştır.

 

Kaynaklar

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.