PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

BELEK’TE BAHAR TATİLİ

Muhteşem Antalya Doğası İle Bahar Tatili

Belek bahar tatili arayanlar için Antalya doğası ve iklimi ile müthiş bir deneyim vaadediyor. Antalya’ya baharda başka şehirlerden uçakla gelenler daha havalimanında şehrin bir farklı koktuğunu fark ederler. Antalya, özellikle bahar aylarında Toros dağlarının eteklerinden başlayıp sahillerdeki kumullarına kadar binlerce farklı türde çiçeğin peş peşe açmasıyla bambaşka bir havaya bürünür.

Özellikle yoğun kentleşmeden ötürü baharın hissedilemediği bir şehirden geldiyseniz, hele ki bir de yağmurun üstüne açan bir güneş varsa, bu aylar portakal çiçeğinin o muhteşem kokusuyla sizi iner inmez sarhoş edebilir.

Parklarda, bahçelerde, refüjlerde sizi karşılayan portakal ağaçları da baharla birlikte kokularıyla insanların başını döndüren muhteşem çiçeklerini açar. Geçtiğimiz yıllarda çiçek ve çocuk temasıyla EXPO fuarına ev sahipliği yapan Antalya yeşil doğası ile bahar tatili için ideal bir destinasyon olmuştur.

Portakal Çiçeği: Antalya’da Baharın Sembolü

Portakal ağacı antik çağlardan bugüne yan yana görülebilen meyvesi ve çiçeği ile insanlarda hep hayranlık uyandırmıştır. İlk çağlardan beri kadının masumiyetini simgeleyen bembeyaz portakal çiçekleri, düğünlerde gelinlerin başına taç edilmiş, kokuları en nadide parfümlerin aranan içeriği olmuştur.

Bir köşe yazarı “kadınlar portakal çiçeği gibidir” derken sebebini de şöyle açıklamış:
“Portakal çiçeği, olgunlaşmış meyvesi ile aynı dalda ve aynı zamanda yer alan tek çiçektir. Olgun bir tazelik görürseniz, odur portakal çiçeği. Olgunluklarıyla, yılların bilgeliğiyle yan yanadır çocukluk ve gençlikleri” [1].
Dünyada ancak sayılı birkaç cins bitkide bulunan bu özellik sebebiyle portakal ve çiçeği olgunluk ile tazeliğin bir arada oluşunu simgeler ve düğünlerde gelinlerin başlarına çelenk olarak takılırdı. Hatta mitolojide Zeus’un Hera’ya düğün hediyesi olarak portakalı yani “altın elma“yı hediye ettiği söylenir.

Belek Sahillerini Bir De Bahar Aylarında Görün

Antalyayı sadece yaz ortasındaki denizi ve güneşiyle hatırlayanların da aslında bu güzellikleri bir de bahar aylarında yaşamaları, Belek gibi her zaman muhteşem kumsalların büyüleyici atmosferini her şeyin daha yeşil, daha canlı, daha çiçekli olduğu baharda görmeleri gerekir. Antalya’nın muhteşem ikliminin sunduğu pırıl pırıl mavi gökyüzünden söz etmeye bile gerek yok.

Ilık bir bahar sabahında, yalın ayak, sevdiğinizle el ele kumlar üzerinde yürümek ve uzun yürüyüşler yapmak, tam da balayı için aradığınız romantizmi size sunuyor olacak. Ve tabii ki selfie tutkunlarının muhteşem kareler de yakalayabileceğini bilmem söylememize gerek var mı?

Papillon’da Bahar Tatili

2019 bahar bütün canlılığı ve neşesi ile geldi. Geçtiğimiz yıl rekor sıcaklıkların yaşandığı Nisan ayından sonra [2] bu yıl da güzel havalar erkenden Antalya’ya geldi. Eğer siz de bahar tatilini sevenlerdenseniz veya sıcaktan günün çoğunu bir gölgede geçirmek zorunda kaldığınız sıcak yaz tatillerinden hoşlanmıyorsanız, siz de Papillon‘da bahar tatilini deneyin!

Doğanın uyanışına tanıklık ederken rahat odanızın keyfini çıkarabileceğiniz üç farklı ve seçkin otelimizde Nisan ayını yeni sezon açılış sürprizleri ile birlikte karşılamaya hazırsanız hemen bugün bavullarınızı toplamaya başlayabilirsiniz! Sevdiğinizle jakuzi keyfi yaşayabileceğiniz jakuzili oda tiplerimizden balayı suite’lerimize pek çok farklı tipte odamızda sizleri Belek’te kelebeklerin uçuştuğu, çiçek kokulu bir bahar tatili için sizi Papillon’lara bekliyoruz. Belek’te Bahar Tatili yapmak için pek çok nedeniniz var.

Bunları Biliyor Muydunuz?

  • Bir portakal ağacı 200.000’in üzerinde çiçek açar ama bunlardan sadece %1’i olgun bir portakala dönüşür. Portakal çiçeğinin ilk çağlardan beri insanları hayrete düşüren en önemli özelliği dalında olgun meyvesi ile bir arada bulunabilmesidir. Dünya üzerinde belki bir elin parmakları kadar bir bitkiye özgü bu durum olgunluk ve gençliğin, verimlilik ile tazeliğin, geçmiş ile geleceğin bir arada bulunuşunu simgeleyen yönüyle çağlar boyunca sanatçılara ve düşünürlere ilham kaynağı olmuştur.
  • Antalya’nın içerisinde a harfi, güneş, portakal ve palmiyeyi barındıran amblemi 1975 yılındaki Altın Portakal film festivali sırasında yapılan Resim ve Plastik Sanatlar Sempozyumu etkinleri sırasında ortaya çıkmıştır. Ünlü afiş ve grafik tasarımcısı Mengü Ertel, 1975’teki bu festival etkinlikleri kapsamında tasarladığı Antalya Logosu’nu Antalya Belediyesi’ne hediye etmiştir.[3]

Kaynaklar:

[1] Bekir Coşkun: Portakal Çiçeği Kadınlar (Hürriyet): http://www.hurriyet.com.tr/portakal-cicegi-kadinlar-4852591
[2] Belek Nisan 2018 Hava Durumu: https://www.accuweather.com/tr/tr/belek/316965/april-weather/316965
[3] Türkiye’deki Büyükşehir Belediye Amblemleri: https://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye%27deki_b%C3%BCy%C3%BCk%C5%9Fehir_belediyelerinin_amblemleri

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.