PAPILLON HOTELS

BLOG HABERLER ETKİNLİKLER

BELEK SPOR OTELİ : PAPILLON SPORTS CENTER

Kusursuz Bir Kamp Deneyimi İle Yenilenmeye Hazır Mısınız?

 

“İkinci devre hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Fenerbahçe bugün de ormanlık alanda kondisyon çalışmaları yaptı”.  [1]

Bu satırlar 17 Ocak 2001 tarihli bir gazete haberinden alınma. Fenerbahçe 1998 ve 1999 yıllarında kamp yaptığı Marmaris’ten gözünü o dönem Avrupa’lı Borussia Dortmund gibi üst seviye takımların rağbet göstermeye başladığı Antalya’ya çevirmişti. Antalya’da kamp yapan yerli ve yabancı futbol takımlarının sayısı 2000’de 300’ü geçmişti.

O döneme kadar hep Marmaris’te kamp yapan Fenerbahçe 2000 yılında bölgede yepyeni futbol yatırımlarıyla öne çıkmaya başlayan Antalya’da, bir yıl önce Borussia Dortmund’un kamp yaptığı, kendi içinde FIFA standardına uygun 65 x 95m’lik sahası olan Belvil Resort otelde kamp yapmaya karar verdi.

Fenerbahçe kafilesi Belvil’in sahasında ve Belek’in çam ormanlarında yaptığı antrenmanlar ile devre arası kampını geçirdi. 25 Ocak’ta İstanbul’a dönerken teknik direktör Mustafa Denizli kampın çok başarılı olduğunu söylerken Antalya’nın mükemmel iklim koşullarını övüyordu. 12 günlük Belek kampının ardından ikinci yarıya başlayan Fenerbahçe 2000-2001 sezonunda Galatasaray‘ın 4 yıllık şampiyonluk serisine son vererek şampiyon oldu.

Bugün Papillon Belvil, Fenerbahçe ve Borussia Dortmund gibi devlerin top koşturduğu ilk 65 x 95’lik sahasını koruyor, ama artık Papillon Sports Center sayesinde tam 6 adet daha futbol ve farklı amaçlar için kullanılabilecek çim sahası var. Tüm Papillon otellerimizde konaklayan kafilelerimiz Papillon Sports Center’ın sunduğu olanaklardan faydalanabiliyor. Birinci sınıf tesisleri ve FIFA standartlarına uygun sahalarıyla Papillon Sports Center’a geçmişte olduğu gibi tüm dünyadan sporcuları Türkiye’nin Riviera’sı olarak bilinen Belek’e bekliyoruz!

 

Futbol

FIFA standartlarına uygun olarak inşa edilmiş 5 ayrı futbol sahası ve 1 adet 45m x 70m sahasıyla Papillon Sports Center tüm dünyadan takımlara hizmet veriyor. Üstelik 68 x 105 , 65 x 95 ve 45 x 70 boyutlarındaki farklı sahalarıyla her yaş grubundan futbol yıldızlarına da hitap edebilecek esnekliğe sahip. Dayanıklılık antrenmanları için de tesis içlerinde ve etrafında 2 km ‘ye varan çam ağaçları arasında yürüyüş veya koşu yapılabilecek parkurlar bulunuyor.  Toplamda 6 adet futbol sahasının yanında bulunan merkezimizde projeksiyon, sunum tahtası ve TV bulunan toplantı/eğitim odası, 4 ayrı soyunma/malzeme odası ve kafeterya bulunuyor. Tesisimiz ayrıca ulusal ve uluslararası futbol takımlarına eğitim kampı olanağı da sunuyor.

Geçmişte Fenerbahçe SK, Borussia Dortmund, Werder BremenShaktar Donetsk gibi takımları ağırlamış olan otellerimizden Papillon Sports Center’daki sahalara ücretsiz servis imkanı bulunuyor. Otellerimizden Papillon Belvil’de ayrıca 500m’lik bir koşu parkuru ve 65 x 95m büyüklüğünde bir futbol sahamız daha bulunmaktadır. Hem yaz kampı hem de kış kampı döneminde pek çok futbol takımı tarafından tercih edilen otelimizde dilerseniz hazırlık maçlarını otelimizde konaklayan diğer takımlarla organize ederek kısıtlı kamp süresini en verimli şekilde kullanabilirsiniz.

 

Okçuluk

Papillon Spor Merkezi uluslararası okçuluk müsabakalarına da hizmet veren bir merkez konumundadır. 77 ülkeden dünyaca ünlü okçularının yanı sıra olimpiyat ve dünya şampiyonu toplam 648 sporcunun katıldığı, Papillon Spor Merkezi’nde Uluslararası Okçuluk Federasyonu (FITA) tarafından düzenlenen 47. Açıkhava Dünya Büyükler Okçuluk Şampiyonası ülkemizin alnının akıyla çıktığı başarılı bir organizasyon olmuştur. Alman Okçuluk Milli Takımı gibi takımların da çalışmaları için geçmişte tercih ettiği Papillon Spor Merkezi bu alanda yıldız sporcularımızı okçuluk sporu ile buluşturmaya devam etmektedir.

 

Diğer Sporlar

Papillon Spor Merkezi farklı büyüklüklerdeki 6 çim sahasıyla badminton, kriket, çim hokeyi, beyzbol gibi farklı spor branşlarındaki kafilelere de hizmet verebilmektedir.

 

Kafilelere Sunduğumuz Bazı Hizmetlerden Örnekler:

Papillon Hotels grubu içindeki otellerde konaklayan kafileler Papillon Sports Center’ın imkanlarından paket hizmet olarak faydalanabiliyorlar. Spor kafilelerine sunduğumuz bazı hizmetler:

  • Kafile üyelerine aynı katta konaklama imkanı (rezervasyon durumuna bağlı)
  • Günde iki defa antreman ve Papillon Sports Center’a ücretsiz transfer imkanı
  • Günde 2 defa forma yıkama hizmeti
  • 1 Ücretsiz masaj odası ve 2 masaj yatağı
  • 1 Ücretsiz malzeme odası
  • Su ve soğuk içeceklerle her gün yeniden doldurulan mini-bar
  • Antreman sırasında çay ve kahve gibi sıcak içecek servisi
  • Otelde fitness, sauna, Türk hamamı gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanma imkanı
  • Sahaların yanındaki merkezde içinde TV, projeksiyon, sunum tahtası bulunan eğitim odasını ücretsiz kullanım imkanı

 

Genel Bilgi

Papillon Spor Merkezi Türkiye’nin Riviera’sı olarak bilinen Antalya, Belek bölgesinde bulunan tüm Papillon otellerine 3 ile 9 km arası mesafelerde bulunmakta olup, Antalya Havalimanı‘na ise yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Spor merkezimizdeki tecrübeli personelimiz Türkiye ve Avrupa’nın en iyi futbol kulüplerini yıllardır ağırlamakta olup sahaların yanındaki operasyon binasında 4 soyunma/malzeme odası, 1 eğitim/toplantı odası ve içerisinde vitamin barı olan bir kafeterya bulunmaktadır.

 

Tesislerimizin Özellikleri

  • Drenaj sistemi bulunan ve profesyonal aydınlatmalı 6 adet doğal çim saha
  • Otellerde Life Fitness ve Hammer Strength marka fitness ekipmanlarına sahip Fitness Merkezleri
  • Çam ağaçlarına komşu 2 km uzunluğunda jogging ve yürüyüş parkuru
  • Projeksiyon, sunum tahtası ve TV bulunan toplantı/eğitim odası
  • Toplam 8 yataklı masaj odaları
  • Masaj ve soyunma odalarına komişu malzeme odaları
  • Futbol antrenman ekipmanları
  • Ücretsiz Internet

 

İklim ve Sıcaklık

Ilıman iklimi ve muhteşem doğası ile tanınan Antalya, yılda 300 güne varan güneşli gün sayısıyla özellikle takımların kış kampı için yıllardır en ideal destinasyonlardan birisidir. Aşağıda Antalya için 1926 yılından beri yapılan ölçümlere göre belirlenmiş istatistikleri bulabilirsiniz.

 

 Bizi Tercih Eden Takımlardan Bazıları

 

 

 

 

Bunları Biliyor Musunuz?

  • Antalya bölgesinde futbol turizmine ilişkin ilk organize çaba 1996 yılında Intertoto kupasında Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıkları için Antalya’ya gelen Rusya’nın Volgagrad ekibinin kamp yeri için yerel bir seyahat acentesine başvurmasıyla başlamıştır. Acente kulübün ihtiyaçları doğrultusunda hazırlık maçları dahil gerekli organizasyonları sağlamış, Volgagrad kulübünün ortamdan, iklimden ve konaklama tesislerinden memnun kalmasıyla Rusya ligindeki diğer takımlar da hazırlık kampları için Antalya’ya yönelmişler ve gelen yoğun talep sonrasında futbol turizmi yatırımları önemli ölçüde artmıştır.
  • Antalya bölgesindeki futbol turizmindeki yükseliş, gelen futbol takımlarına sporcu sağlığı konusunda da kaliteli bir hizmet verebilmek amacıyla kurulan hastaneler vasıtasıyla sağlık turizmini de geliştirmiştir. Bugün Antalya bölgesindeki çoğu hastanede sporcu sağlığı ile ilgili özel bölümler bulunmaktadır.
  • Antalya’da yıllık oynanan futbol hazırlık maçı sayısı 2013 rakamlarıyla 5.000 seviyesindedir.
  • Antalya 2013 yılında yerli ve yabancı 1300 futbol takımını ağırlamıştır. Bu rakamla dünya futbol turizminde 3. sırada yer almaktadır. [2]

Kaynaklar:

[1] Hürriyet: Fenerbahçe ormanda çalıştı
[2] ANTALYA BÖLGESİNDE FUTBOL TURİZMİ BİLGİSİNİN GELİŞİMİ – Akdeniz İ.İ.B.F. Dergisi (27) 2013, 38-62

Bu Yazıyı Paylaş

ENJOY

DİĞER YAZILAR

Papillon Hotels’de rafine anlar. Eşsiz deneyimler için yaratıldı.

DEĞERLİ MİSAFİRLERİMİZ,

Papillon Hotels’in, papillon.com.tr dışında bir web sitesi, aşağıdakinin dışında call center numarası  bulunmamaktadır.

Belirtilenler dışındaki hiçbir call center numarası ve sosyal medya hesabına itibar edilmemesini önemle rica ederiz.

Otellerimize ait sosyal medya adreslerimiz iletişim bölümünde inceleyebilirsiniz.