Sushi Hazırlamanın İncelikleri Sushi Master Class’ta!

Sıradan bir tatilden daha fazlasını sunan Papillon hotels sizleri tüm yaz boyunca yeni nesil deneyim tatili ile buluşturmaya devam ediyor. Kahve tutkunlarının içmeyi çok sevmekle kalmayıp eşsiz kahveler hazırlamasını sağlayacak Barista Workshop ardından Papillon Zeugma Relaxury’de Haziran ayında sushi hazırlamanın inceliklerini siz değerli konuklarımızla paylaştığımız Sushi Master Class etkinliğini düzenledik.

 

 

Ustalardan Sushi Eğitimi

Tokyo’da bulunan Tokyo Sushi Academy’de 2 aylık yoğun bir kursu tamamlayan Papillon Zeugma Relaxury Executive Chef’i Bülent Erginyavuz, Edomaesushi ve nigiri-zushi gibi modern ve klasik sushi’lerin incelikleriyle dolu bir eğitim sundu. Eğitimde Papillon Zeugma Relaxury’nin dünyanın farklı mutfaklarından lezzetler sunan A’la Carte restoranlarından uzakdoğu odaklı Haru’nun menüsünde bulunan sushi’leri yapmayı öğrenen misafirler bu teknikleri ülkelerinde kendi mutfaklarında da deneyebilecekler.

 

Papillon’da Deneyim Tatili

Papillon Hotels’de yeni nesil deneyim tatilinin farklı seçeneklerini sunmaya devam ediyoruz. Kahve hazırlamanın inceliklerini sunan Barista workshop, ustalarından gastronomi etkinlikleri ve Sushi Master Class gibi etkinliklerimizin dışında çocuklar için de drama okulu, ünlü balet ve dansçılarla dans okulu gibi farklı etkinliklerle tüm sezon boyunca birlikteyiz.

Siz de bu yeni nesil deneyim tatilinin bir parçası olmak istiyorsanız şimdiden Papillon’da yerinizi ayırtın!

Etkinlikler Papillon Hotels Instagram’da!

Papillon Hotels Instagram sayfamızı takip edin! Instagram hesabımızdaki Hikayeler(Stories) kısmında Yoga Days, Kids Dance Club ve Kids Fashion Club gibi etkinliklerimizi bulabilirsiniz.

 

Şef Bülent Erginyavuz:
Türkiye Aşçılar Federasyonu Grand Prix ödüllü Executive şefimiz, sizi Papillon otellerindeki gastronomi serüveninizde ortadoğudan uzakdoğuya kadar farklı coğrafyaların tatlarıyla tanıştırmaya hazır! Şimdi Papillon Zeugma Relaxury‘de bu serüven için yerinizi ayırtın!

Haru A’la Carte:
Papillon Zeugma Relaxury’de uzakdoğunun birbirinden lezzetli ve değişik tatlarını bulabileceğiniz Haru A’la Carte, sizlere özel hazırlanmış egzotik yemekler ile tabağınızı ve gecenizi süslüyor.

Tokyo Sushi Academy:
2002’deki kuruluşundan bu yana Tokyo Sushi Academy japonya’da yerel ve uluslararası şeflere yönelik ilk sushi okulu olarak ünlenmiştir. İngilizce eğitim veren öğretmenleri ile kuruluşundan bu yana 4000’den fazla şefe eğitim vermiş olan kurumun öğrencileri 50’den fazla ülkede sushi’nin özel tekniklerini yaşatmaktadır.

Edomaesushi Nedir?
Tuz, sirke veya soya sosu ile marine ederek saklanmış balık ile hazırlanan ve mutlaka antibakteriyel özellikleri olan Wasabi sos ile sunulan Edomaesushi, çok hızlı büyüyen Edo(eski Tokyo)’nun çalışanları için bir nevi fast-food türevi olarak geliştirilmiştir. Hızlı yaşayan Edo şehri için buzdolabının olmadığı devirlerde 2-3 gün boyunca saklanabilen ve wasabi sos ile sunulan Edomaesushi bugün tüm dünyada yaygın olan pek çok sushi formunun da atasıdır.

Modern ve Klasik Sushi Nedir?
Bugün bilinen şekliyle sushi çiğ balık ve haşlanmış pirinç ile yapılır, yıllanmış sirke ve wasabi sos ile sunulur. Oysa ki bu tip bir sunum Japonya’da var olan pek çok sushi türünden sadece bir tanesidir. Eski geleneksel sushi tarzında sushi standları mutlaka balıkçılara yakın kurulur ve taze yakalanmış balıklardan yapılan sushi’ler hızlı şekilde yerinde tüketilirdi. Sos olarak da hardal, zencefil, turunç gibi çok farklı seçenekler sunulurdu. Sushi’nin bir fast-food şeklinde sunulabilmesi için henüz daha buzdolabının yaygın olmadığı 1820’lerde balığın bozulmadan sunulması için Edo sakinleri yaratıcı yöntemler geliştirmiş ve bu yöntemler Edomaesushi’nin temellerini oluşturmuştur.

 

Kaynaklar: